2018 Errazuriz Tinto Villa Don Maximiano Cabernet Sauvignon

19 390 Ft

Készleten

4,1 Vivino

Az Errazuriz Villa Don Maximiano 2018 chilei bor a Founders Reserve második bora. Elegáns, sűrű és kifinomult házasítás, tiszta gyümölcsjegyekkel és intenzitással. Az érett, virágos illatban szeder, áfonya és feketeribizli, érett cseresznye, egy csipetnyi tölgy és kakaó kombinációja fedezhető fel. Ízében testes, nagyon kellemes friss és élénk jegyekkel. Mindez szépen strukturált, lédús és szilárd tanninokkal kombinálva teszi a bort szépen kiegyensúlyozottá és intenzív ízvilágúvá. Kiváló lecsengésű bor.

Részletek

Eredet

Az 1989-es évjárattal bevezetett Don Maximiano az új generációs "szuper-chilei" borok közül az elsők között volt. A Don Maximiano birtok az Aconcagua-völgyben található, egy félsivatagos régióban, ahol a forró nyári napokat a délutáni szellők hűsítik. A szőlőültetvény homokos talajú, északkeleti fekvésű, 5º-os lejtőn fekszik, amely a felsőbb blokkokban finoman emelkedik 20º-ra. A szőlőültetvény egy része 45º-os lejtőre van telepítve – ez a legmeredekebb telepítés Chilében. A Don Maximiano birtok magas nappali hőmérséklet-különbségének köszönhetően lassul az érés, ami elősegíti az ízek intenzitásának és koncentrációjának kialakulását.

Feldolgozás

A borkészítéshez a szőlőt a hűvös délelőtti órákban kézzel szedték, és kis dobozokban szállították a pincészetbe, ahol dupla válogatótáblán ellenőrzték, hogy csak a legjobb minőségű szőlő kerüljön a házasításba. Az erjesztés 24–28 °C-on, kis térfogatú rozsdamentes acéltartályokban történt, hogy nagyobb arányban érintkezzen a héj és a gyümölcslé. Az egyes tételek egyedfejlődésétől függően a teljes macerálási idő 12-30 nap volt. Minden tétel 22 hónapig érlelődött 45%-ban új francia tölgyfahordókban és 25% Stockinger foudre-ban, ahol a malolaktikus erjedés, derítés és stabilizáció természetes módon ment végbe. Majd ezt követte a végső keverék összeállítása, a tökéletes házasítás kialakítása.

Fogyasztása

Remekül párosul egy kiváló bordás sülttel, párolt rövid tarjákkal vörösboros szószban vagy egy grillezett portobello gombás steakkel.

Összetétel
  1. 67% Cabernet Sauvignon
  2. 12% Malbec
  3. 8% Carmenere
  4. 7% Petit Verdot
  5. 6% Cabernet Franc
Régió

Aconcagua, Chile

Alkohol

14%

Kiszerelés

0,75L