Leírás és Paraméterek
Feldolgozás: A szüret után kiméletesen dolgozzák fel a kóülönböző szőlőfajtákat.Hosszabb héjon áztatás 12 hónap új médium francia tölgyfahordós érlelés követ.
Származás: A bor Argentína Salta régiójából származik, a Calchaqui völgyből. A területre a Calchaqui folyó üledékes talaja jellemző. Az Amalaya egy fiatal argentin pincészet, ami egy házaspár, Christoph és Larissa Ehrbar közös álma, ketten együtt vezetik a pincészetet. A magassági borkészítésben hisznek, az itteni ültetvények Argentina legmagasabban fekvő ültetvényei közé tartoznak, ahol közel 3000 méteren nő a szőlő.
Fogyasztás: Jó kísérő egy báránysült vagy kacsasült mellett, de telt lágysága miatt nagyszerű önmagában egy vacsora után is. 18 fok az ideális fogyasztási hőmérséklet, ajánlott dekantálni, vagy pár órával fogyasztás előtt szellőztetni.
Fajta összetétel | 85% Malbec, 10% Cabernet Sauvignon, 5% Tannat |
Típus | Vörösbor |
Évjárat | 2021 |
Alkoholfoktartalom | 14.5% |
Ország | Argentína |
Régió | Mendoza |
Vivino pontszám | 4,0 pont |