Leírás és Paraméterek
Feldolgozás: A betakarítást szeptemberben manuálisan végzik; pincébe vitt szőlőt lágyan préselik, és az alapokat rozsdamentes acéltartályban erjesztik alacsonyhőmérsékleten. Az újbor körülbelül harminc napig marad a "nemes seprőn", mielőtt szűrik és autokláv tartályokba dekantálják a másodlagos erjesztéshez, ahol gondosan kezelik, hogy a legjobban megőrizzék aromáit.A másodlagos erjesztés során újra válogatott élesztőkkel oltják be, itt történik meg a buborékok születése.Ezután palackozzák és a pincében pihentetik pár hétig.
Származás: Az előállításához használt Glera szőlő Treviso dombos részén, túlnyomórészt agyagos-köves talajon található, körülbelül 15 éves szőlőtőkékből származik, egy olyan területről, amelyet a környezet legnagyobb tiszteletben tartásával organikus módon művel az Astoria.
Fogyasztás: Ideális fogyasztási hőmérséklete 5-6 fokon. Tenger gyümölcsei vagy az ázsiai konyha jellemző fogásai mellé jól párosítható.