Leírás és Paraméterek
Feldolgozás: Rozsdamentes acéltartályokban erjesztik a bort, hogy kiemeljék a fajtajellegét.
Származás: A Bodega Garzón birtokai Maldonado megyében helyezkednek el közel az Atlanti-óceánhoz. Paradicsom a maga nemében, lenyűgöző tájakkal, s több mint 1000 kis szőlőtömbbel, amelyek a domboldalakat borítják, és amelyek a változó mikroklímának, a különböző páratartalomnak és az intenzív lombkoronagazdálkodásnak kedveznek. Ezek a tényezők lehetővé teszik, hogy a szőlőtőkék a napfénynek való maximális kitettség mellett fejlődjenek, gazdag, kifejező gyümölcsöket biztosítva. A szőlőültetvényeket buja erdők, sziklás talaj, gránitsziklák és természetesen előforduló pálmafák veszik körül.
Fogyasztás: A hagyomány a vörösbort sült vörös húsokkal kombinálja. A sült bárány természetes partnere ez a tannat. Ugyanakkor kiválóan párosítható pácolt sajtokkal - mint például a Regiano vagy a parmezán -, e Tannat leveséből készült coq au vin-nel, vagy egy szaftos, sült báránycombhoz zöldségekkel és hagymával, amelyet ezzel a borral pároltak. A provolone sajton és egy kenyéren grillezett gomba tökéletes párosítás lenne ehhez a borhoz.
Fajta összetétel | 80% Tannat, 12% Marselan, 4% Cabernet Franc, 4% Petit Verdot |
Típus | Vörösbor |
Évjárat | 2022 |
Alkoholfoktartalom | 13,5% |
Ország | Uruguay |
Régió | Maldonado |
Vivino pontszám | 3.8 pont |