Leírás és Paraméterek
Feldolgozás: A kézzel szüretelt szőlőt 5 napig macerálták erjesztés előtt 80 hektoliteres cementtartályokban, 26-28ºC-on egy hétig, napi kétszeri pumpálással. A bort ezután seprőn érlelték 12-18 hónapig 25 hektoliteres francia tölgyfahordókban, hogy a bort még összetettebbé tegye. A tölgyfahordót nem pörkölték és negyedszerre használták. A pincészet borásza Alberto Antonini nagyon óvatos a tölgy használatával. Más projektjeihez hasonlóan világszerte, a barrique-októl a betonerjesztők és a nagy, pirítatlan tölgyek irányába lépett. Ezt azért teszi, hogy az egyes szőlőfajtákról és helyekről tiszta kifejezéseket adjon, valamint elkerülje borai karakterének elfedését.
Származás: A Bodega Garzón egy családi tulajdonban lévő borászat Maldonadóban, az Atlanti-óceán partján, Uruguay déli részén. Elhelyezkedése – Argentínával, Chilével, Dél-Afrikával, Ausztráliával és Új-Zélanddal azonos szélességi fokon – és mérsékelt éghajlata kedvez a szőlőtermesztésnek az egész területén. Az Atlanti-óceántól tizenegy mérföldre található birtokunkon több mint 1000 kisebb ültetvény található különböző fekvésű dűlőkön. Változatos mikroklíma, rengeteg napsütés és eltérő talajösszetétel jellemzi ezeket az ültetvényeket. Ezek a tényezők lehetővé teszik a szőlő tökéletes fejlődését, ami nélkülözhetetlen a Tannat számára. A szőlőültetvényeket buja erdők, gránitsziklás talajok, őshonos pálmafák veszik körül. A szőlők hűvősebb dűlőkön termettek a birtok többi blokkjához képest, meredek lejtőkkel és vékony talajjal, valamint kiváló vízelevezetéssel.
Fogyasztás: Különösen jó választás lehet nehezebb fogások, steakek vagy más vöröshúsok, bárányfasírt mellé. Az olyan pácolt sajtok, mint a parmezán, vagy a kacsacassoulet kiemelik a bor fűszeres jegyeit. Tökéletesen illik a hagyományos francia konyhához. 14-16 ºC
Fajta összetétel | 100% Tannat |
Típus | Vörösbor |
Évjárat | 2022 |
Alkoholfoktartalom | 14.5% |
Ország | Uruguay |
Régió | Maldonado |
Vivino pontszám | 4.2 pont |