Leírás és Paraméterek
Feldolgozás: Rozsdamentes acéltartályban készítik, az erjesztés természetes módon, natív élesztőkkel megy végre, mindössze 25 napos macerációs idővel, majd függőleges kosárprésben hagyományos préselés történik, ezután 12 hónap érlelés történik francia hordóban, majd ezt palackozás követi fizikai szűréssel, derítőszer nélkül.
Származás: Az ültetvény Chile, Maipo völgyének, bazaltos és andezitben gazdag talajú területein helyezkedik el. Tehenek, lovak, kecskék és csirkék sétálnak a szőlőtőkék és kaktuszok között. A szőlőtőkék átlagos életkora 16 év. Természetesen kézzel szüretelték, hiszen az Antiyal ültetvényeire a monokultúra abszolút nem alkazható. Mivel a biodiverzitás, azaz sokféle növény egymás mellett növekedése fontos a biodinamikában így az ültetvényeket mandulafák, kaktuszok, színpompás évelők tagolják, melyben csak a kizárólagos kézi szüret elképzelhető.
Fogyasztás: Fűszeres, nem túl testes ételek, például egy chilei specialitás, a pino mellé nagyon jól illik. A pino egy fatűzelésű kemencében elkészített töltött, húsos táska. Fogyaszd szobahőmérsékleten, pár óra szellőztetés ajánlott.
Vinous | 94 pont |
Fajta összetétel | 50% Syrah, 30% Cabernet Sauvignon, 15% Carmenere, 5% Petit Verdot |
Típus | Vörösbor |
Évjárat | 2018 |
Alkoholfoktartalom | 14.75% |
Ország | Chile |
Régió | Aconcagua |
Vivino pontszám | 4.2 pont |
Robert Parker | 91 pont |
Tim Atkin | 94 pont |