Leírás és Paraméterek
Feldolgozás: A Glera (a Proseccóhoz használt szőlőfajta) és a Pinot Noir vörös szőlőfajta keveréke, amely színt, eleganciát és vörös gyümölcsök, például eper jellegzetességeit adja. A készítés során a szőlőt lassan préselik és majd hőmérséklet-szabályozó rendszerrel felszerelt autoklávokban, 16-18 Celsius-fokon erjesztik 60 napig. Ezután következik a szűrés és a hideg stabilizálás. Palackozás izobarikus nyomás alatt történik a pezsgő steril szűrése után.
Származás: A Col Sandago a híres Marca Trevigiana területén található, Conegliano Valdobbiadene DOCG területének csodálatos dombjain, egy buja, virágzó vidéken található, ahol a szőlő értékes anyagokban gazdag, amelyeket a talaj felszív.. Az ideális fekvés, a lejtők, a tengerszint feletti magasság és a különleges mikroklíma együttesen a legmagasabb minőségű borok előállítását szolgálják. Ezek a kivételes körülmények teszik a Valdobbiadene-Conegliano területet a pezsgőtermelés egyik legfontosabb körzetévé Olaszországban és világszerte.
Fogyasztás: Ez a prosecco deális aperitifként könnyű előételekhez, sajtokhoz, pácolt nyers halakhoz és nyári salátákhoz is tökéletes. Ajánlott tálalási hőmérséklete 6-8 °C.
Fajta összetétel | Glera, Pinot Noir |
Évjárat | 2023 |
Alkoholfoktartalom | 12% |
Ország | Olaszország |
Régió | Veneto |
Vivino pontszám | 3.9 pont |