2019 Errazuriz Blend Max 8 Syrah

8 190 Ft

Készleten

3,8 Vivino

Az Errazuriz 2019-es évjáratú MAX VIII chilei bor meggypiros színben pompázik rubinvörös árnyalatokkal. Illatában vonzó, cseresznyére, mentateára, kaporra, szegfűszegre és lágy karamellás jegyekre emlékeztető aromák jelennek meg. Ízében a friss piros gyümölcsök dominálnak, amelyeket némi menta, cseresznyés meggyes torta és lágy vaníliás jegyek követnek. Lédús, finomszemcsés tanninokkal és nagy komplexitással.

Részletek

Eredet

A MAX VIII szőlője az Errázuriz válogatott szőlőültetvényeiről származik az Aconcagua-völgyből, amely kelet-nyugati tájolású, ami különböző éghajlatot, talajt, domborzatot, napfényt és magasságot eredményez. Az éghajlat a Csendes-óceán fuvallatainak köszönhetően a parthoz közeli (40 kilométerre lévő) hűvös éghajlattól a völgy belsejében (70 kilométerre a tengertől) található mediterránig terjed. A szőlőültetvények talajai eltérő szerkezetűek, mivel eredetük különböző, az Aconcagua folyó által lerakott alluviális anyagoktól a hegyoldalak alján felhalmozódott kolluviális anyagokig terjed. Az e különböző talajok különleges tápanyag-ellátottsága és vízelvezetési viszonyai segítik a tőkék életerejének szabályozását, ami kiegyensúlyozott, apró fürtökkel és bogyókkal rendelkező termést eredményez. A talajok és éghajlati viszonyok e rendkívül változatos skálája lehetővé teszi, hogy a fajták és borstílusok széles skáláját állítsák elő.

Feldolgozás

A 2019-es szezon száraz és meleg volt. Ennek ellenére az esőzések elmaradása biztosította a szőlőnk pompás körülményeit. A szüret korábban történt, mivel ez egy igen száraz szezon volt. Az éghajlati ingadozások, a szárazság és a magas hőmérséklet miatt a szőlőültetvényeink kiváló minősége ismét bebizonyosodott, kiváló egészségügyi körülmények között és kiváló koncentrációjú szőlőt adva, a borok aromáinak és savtartalmának megőrzése érdekében. A szőlőt reggel kézzel szedték, majd kettős szelektálóasztalnál megvizsgálták, összezúzták, és rozsdamentes acéltartályokba helyezték erjesztésre. A maceráció összesen 15-25 napig tartott. A bor 18 hónapig érlelődött francia tölgyfahordókban, 20%-ban új, 10%-ban pedig füstölőben.

Fogyasztása

Remekül passzol egy borsos héjú steakhez, egy fűszeres bárány curryhez vagy egy barbecue pulled-pork szendvicsekhez, mivel a fekete bors árnyalata és a bársonyos tanninok kiegészítik ezeket a zamatos és fűszeres ételeket.

Összetétel
  1. 40% Syrah
  2. 23% Cabernet Sauvignon
  3. 13% Malbec
  4. 10% Carmenere
  5. 8% Grenache
  6. 6% Mourvedre
Régió

Aconcagua, Chile

Alkohol

13,5%

Kiszerelés

0,75L