2015 Errazuriz Kai Carmenere

30 390 Ft

Készleten

4,3 Vivino 95 James Suckling

A vonzó, intenzív bíborvörös színű 2015-ös Errazuriz KAI Carmenere chilei bor fűszeres, fekete és vörös gyümölcsökkel hangsúlyozott aromákat mutat, amelyeket fekete leveles tea és grafit jegyek egészítenek ki. Ízében koncentrált, összetett és kifejező bor az áfonya, a paprika, a feketebors és a pörkölt kávébab illatával, valamint finom szerecsendiós jegyekkel. A friss gyümölcsök és az élénk savak kiegészítik a bor lágy és kellemes belépőjét, a nagy mélység és a bársonyos tanninok emellett támogatják a bor kiváló szerkezetét. A KAI gyönyörű eleganciával rendelkezik, szerkezete hosszú érlelési potenciált vetít előre.

Részletek

Eredet

KAI szőlőket az Aconcagua-völgyben, a Pacic-óceántól 60 kilométerre fekvő MAX V szőlőültetvény legjobb parcelláiról válogatták. A régió mediterrán éghajlatára jellemző a hosszú száraz évszak, a mérsékelten meleg nyári napokat a Csendes-óceán felől a völgybe érkező lágy esti szellők hűsítik. A MAX V blokkot 1993-ban, 2013-ban és 2015-ben telepítették. A termőterület a Az Aconcagua folyó déli partján, az alluviális síkságon helyezkedik el. A hőmérsékletkülönbség különösen a nyári hónapok alatt jelentős. A talaj mély, agyagos-agyagos vályogszerkezetű, magas, akár 80%-os kőzet-tartalommal, ami kiváló vízelvezetést biztosít.​

Feldolgozás

A 2015-ös év az elejétől a végéig kiemelkedő termesztési időszak volt, a meleg és száraz körülmények csodálatosan egészséges szőlőtőkéket eredményeztek, amelyek érett szőlőt adtak ehhez a nagyon vonzó borhoz. A KAI számára a szőlőt kézzel szüretelik, kétszeresen válogatják, majd gravitációsan rozsdamentes acéltartályokba töltik. Az erjedés és a maceráció befejezése után az egyes blokkok borait külön-külön 22 hónapig érlelik francia tölgyfahordókban, 70%-ban újakban. Ezt az érlelési időszakot követően a komponenseket egyesítik, és elkészül a KAI végső házasítása.

Fogyasztása

Jól párosítható lassan főtt marhahússal, fűszeres chorizo- és babpörkölttel, valamint karamellizált hagymával és kecskesajttal töltött grillezett portobello gombával.

Összetétel
  1. 95% Carmenere
  2. 5% Syrah
Régió

Aconcagua, Chile

Alkohol

14%

Kiszerelés

0,75L