2019 Errazuriz La Cumbre Syrah

30 490 Ft

Készleten

4,3 Vivino 93 James Suckling 94 Tim Atkin

A 2019-es évjáratú Errazuriz La Cumbre egy mély és intenzív lila színű chilei bor, rubinvöröses árnyalatokkal. Illatában levendula, rózsaszín bors, áfonya és szeder érződik, egészében pedig szegfűszeges és diós jegyek keretezik, amelyek a marcipánra emlékeztetnek, finom fahéjjal és szerecsendióval. A szájban áfonyás pite, fekete cseresznye és étcsokoládé jegyei jelennek meg. Ez egy buja és nagyon lédús, hosszú és szájban telt bor kiegyensúlyozottsággal és hosszú lecsengéssel.

Részletek

Eredet

A La Cumbre szőlőjét az Aconcagua-völgyben, a Csendes-óceántól 60 kilométerre fekvő MAX I és MAX V szőlőültetvényeink legjobb tételeiből válogatták. A régió mediterrán éghajlata hosszú száraz évszakot biztosít, amelyet a Csendes-óceán felől a völgybe érkező enyhe délutáni szellők hűtenek. A MAX szőlőültetvényeknek jót tett a tőkék idősebb kora és a precíziós öntözőrendszer, amelyeknek köszönhetően az ültetvények ellenálltak a különösen száraz évnek. Szerencsére a hőhullám, amely a chilei Central Valley-t sújtotta, az Aconcagua-völgyben nem volt ilyen kemény, ami kedvezett a termésnek. A szezon kedvezett a szőlő ideális fejlődésének és a nagyon egészséges szőlőszemek érésének, ami sima és érett tanninokat eredményezett. Így vált lehetővé, hogy kiváló koncentrációjú, komplex és elegáns bort hozzanak létre, amelyek jól bemutatja a fajtajellegét.

Feldolgozás

A La Cumbre szőlőjét kézzel szüretelik a hűvös reggeli órákban, kétszer válogatják, zúzzák, majd gravitációs erővel rozsdamentes acéltartályokba töltik. Az egyes tételek fermentációja 26-28 Celsius-fok között zajlott, 12-30 napot töltve tartályokban. A bort 22 hónapig 60%-ban új francia tölgyfahordókban érlelték, majd összedolgozták, így létrehozva a végső La Cumbre házasítását.

Fogyasztása

Csodálatosan párosul a rozmaringos és fokhagymás grillezett bárányszeletekkel, a füstölt szegy grillmártással, valamint a fűszeres padlizsán és csicseriborsó curryvel.

Összetétel
  1. 96% Syrah
  2. 4% Viognier
Régió

Aconcagua, Chile

Alkohol

14%

Kiszerelés

0,75L