Leírás és Paraméterek
Feldolgozás: A minőségi szőlőfürtök kézi szüretelése, lefejtése és préselése után a mustot rozsdamentes acélban erjesztették és macerálták 16-20 napig 28 °C és 30 °C-on, programozott lefejtéssel és napi átpumpálással. Március-áprilisban az újbor új francia tölgyfahordókba került; majd a 18-20 hónapos érlelés után állították össze a végső házasítást. Végül palackozták, és legalább 6-8 hónapig érlelték üvegben.
Származás: A Rancia szőlőültetvény a nevét a történelmi Rancia parasztházról kapta, amely egykor bencés kolostor volt. Castelnuovo Berardengában, 400 és 420 méter közötti magasságban található, délnyugati fekvésű. Az újabb telepítések a régi Rancia-dűlőből származó tömeges szelekcióból származó genetikai anyagot használnak fel. A talaj mészkőből származó, a Castelnuovo Berardenga területére jellemző klasszikus alberese, valamint egyes területeken galestro márga. Az első évjárat 1983-ban volt.
Fogyasztás: Fenséges párosítás lehet egy olyan zamatos ételhez, mint a lassan sült bárány rozmaringgal vagy egy klasszikus osso buco.
Fajta összetétel | 100% Sangiovese |
Típus | Vörösbor |
Évjárat | 2019 |
Alkoholfoktartalom | 13,5% |
Ország | Olaszország |
Régió | Toscana |
Vivino pontszám | 4,1 pont |