Jelenleg üres a kosarad.
Lamborghini V Spumante Brut Pinot Chardonnay
Original price was: 13 390 Ft.9 390 FtCurrent price is: 9 390 Ft.
Készleten
A Lamborghini V Spumante Brut Pinot Chardonnay olasz pezsgő lágy, világos sárga színnel rendelkezik, valamint finom és tartós perlage jellemzi. Intenzív és zamatos gyümölcsös illatával, valamint nagyon száraz, de lágy és kiegyensúlyozott ízével, buborékos lecsengésével igazán bársonyos érzetet kelt.
Részletek
Eredet
A Lamborghini birtok a Trasimeno-tó déli oldala és Panicale gyönyörű középkori falu között fekszik Umbria és Toszkána határán – Cortona és a Chiana-völgy mindössze néhány kilométerre található a birtoktól. A birtokot a 60-as években vásárolta meg Ferruccio Lamborghini, aki ezen a területen utazva beleszeretett a lágy, dombos tájba. A termőterület talaja agyagos és mészköves, ami kiválóan alkalmas a szőlőtermesztéshez, mivel jó vízelvezetést és megfelelő ásványianyag-tartalmat biztosít. Az éghajlat mediterrán, forró nyarakkal és enyhe telekkel, ami ideális a szőlő érleléséhez, mivel a hosszú, meleg szezonban a szőlőszemek tökéletesen beérnek, megőrizve természetes savasságukat és aromáikat.
Feldolgozás
A Lamborghini pezsgők Martinotti-Charmar eljárással készülnek. Az alapborok Pinot Noir és Chardonnay szőlőből készülnek, melyeket kézzel szüretelnek, s kíméletesen préselnek. Ezt követően a kapott mustot acéltartályokban erjesztik, majd házasítják az alapborokat. A cuvée-t ezt követően palackozzák, majd élesztőt és cukrot adnak hozzájuk a második, 12-24 hónapig tartó erjedés elindításához. A palackokat fokozatosan fejjel lefelé fordítják és forgatják, hogy az üledék (seprő) a palack nyakába gyűljön. Az erjesztés után a palackokat degorzsálják, azaz eltávolítják az üledéket, majd egy kis mennyiségű bor és cukor keverékét (dosage) adnak a palackokhoz. Ez az eljárás biztosítja, hogy a Lamborghini V Spumante Brut Pinot Chardonnay pezsgők kiváló minőségűek és egyedi ízvilágúak legyenek.
Fogyasztása
Csodálatosan illik a friss, félbevágott osztrigához, a krémes füstölt lazacos szendvicsekhez vagy egy könnyű és fanyar citrusos salátához, mivel ropogós savai, finom buborékai és frissítő citrusos jegyei remekül kiegészítik ezen ételek finom, krémes és pikáns ízvilágát. Ideális fogyasztási hőmérsékelte 6-8°C fokon.
Összetétel
- 50% Chardonnay
- 50% Pinot Bianco
Régió
Umbria, Olaszország
Alkohol
12%
Kiszerelés
0,75L