Leírás és Paraméterek
Feldolgozás: Hőmérséklet-szabályozott, rozsdamentes acél tartályokban készül. Legalább 3 évig pincében érlelik. A vezető borász minden pezsgőhöz külön igazítja az adagolási szinteket, hogy fokozza az ízeket és aromákat. A 30%-os tartalékborok kiválasztása kiemelten fontos, és számos tényezőt figyelembe vesz, beleértve a cru borok arányát, a szüret évét, a szőlőfajtákat, ill. a borkészítési és érlelési módszereket, hogy megőrizzék minden cuvée belső stílusát.
Származás: Kiváló minőségű Chardonnay, Pinot Noir és Pinot Meunier szőlőfajtákból készült, amelyeket a Premiers Crus Champagne dűlőin termesztenek. A 20% Chardonnay, mely eleganciát és mélységet ad a pezsgőnek, a 40% Pinot Noir kerekíti és mélyíti, majd a 40% Pinot Meunier gyümölcsösséggel és lágysággal gazdagítja.
Fogyasztás: Fogyasszuk magában, ha valami kiemelkedőre vágyunk, de gazdagsága miatt jó kísérője lehet egy egész menü sornak is. Előételként gondoljunk leheletvékony Bayonne sonkára friss salátákkal, vagy egy közepesen kemény diós, krémes Comté sajtra, főétel legyen egy ricottás-csirkés cannelloni, a desszert pedig almáspite. Mindegyik ételt szépen kiegészíti érett, intenzív ízvilága.
Fajta összetétel | 40% Pinot Noir, 40% Pinot Meunier, 20% Chardonnay |
Alkoholfoktartalom | 12% |
Ország | Franciaország |
Régió | Champagne |
Vivino pontszám | 3.8 pont |
Wine Spectator | 91 pont |