Jelenleg üres a kosarad.
2019 Roger Goulart Gran Reserva Brut Josep Valls Chardonnay
Original price was: 12 290 Ft.10 450 FtCurrent price is: 10 450 Ft.
Készleten
A 2019-es évjáratú Roger Goulart Gran Reserva Brut Josep Valls egy halványsárga színű spanyol cava, tiszta, fényes, finom buborékokkal és enyhe koronaképződéssel a felszínen. Az illatban nagyon friss érzetet nyújt gyümölcsös túlsúllyal, egzotikus beütéssel, pirított és krémes háttérrel, valamint süteményes és virágos jegyekkel. A szájban élénk, nagyon kellemes savak az és enyhén ropogós szénsavasság nagyon jól integrálódnak. A hosszú érlelési időszakból és az élesztővel való hosszú kapcsolatból eredő enyhén édes érzet tartós lecsengéssel, nagyon elegáns illattal és a krémesség finom jegyeivel párosul.
Részletek
Eredet
A Xarel-lo a Penedès őshonos fajtája, egy karakteres és jó szerkezetű szőlőfajta, ami alkalmassá teszi a hosszú érlelésű cavákhoz. A cava alapborokat Penedès középső, belterületi részén található ültetvényekről származó szőlőből állítják elő, ahol a parcellák 350 és 700 méter közötti tengerszint feletti magasságban helyezkednek el. Itt a mediterrán szellő hatása kevésbé érvényesül, a nappali és az éjszakai hőmérséklet nagyobb kontrasztot mutat, ami miatt a szüret valamivel később kezdődik, mint a középső és a tengerparti területeken, és a terméshozam is jóval alacsonyabb, mivel a talajnak kisebb a nedvességmegtartó képessége.
Feldolgozás
A pezsgőhöz felhasznált szőlőket hajnalban szüretelték, hogy elkerüljék az oxidációt és garantálják a szőlő frissességét. A szőlőt préselés előtt hűtik az aromák elvesztésének elkerülése érdekében. A préslé hozama 50%, a must statikus erjesztése alacsony hőrmérsékleten, 16-18 ºC-on, válogatott élesztővel történik. Alapborok jelentős savkomponenssel és a hosszú érleléshez megfelelő alacsony pH-értékkel járulnak hozzá a pezsgő komplexitásához. A palackozás után a második erjesztés és az érlelés 30 méterrel a felszín alatt található pincéinkben történik, ahol egész évben állandó a 14ºC-os hőmérséklet.
Fogyasztása
Ajánlott 6ºC és 8ºC közötti hőmérsékleten fogyasztani, és jégvödör használata a hőmérséklet fenntartásához a kiszolgálás során.
Összetétel
- 35% Chardonnay
- 35% Xarel-lo
- 15% Macabeo
- 15% Parellada
Régió
Penedés, Spanyolország
Alkohol
12%
Kiszerelés
0,75L