2019 Roger Goulart Gran Reserva Brut Josep Valls Chardonnay

Original price was: 12 290 Ft.Current price is: 10 450 Ft.

Készleten

3,8 Vivino 91 James Suckling

A 2019-es évjáratú Roger Goulart Gran Reserva Brut Josep Valls egy halványsárga színű spanyol cava, tiszta, fényes, finom buborékokkal és enyhe koronaképződéssel a felszínen. Az illatban nagyon friss érzetet nyújt gyümölcsös túlsúllyal, egzotikus beütéssel, pirított és krémes háttérrel, valamint süteményes és virágos jegyekkel. A szájban élénk, nagyon kellemes savak az és enyhén ropogós szénsavasság nagyon jól integrálódnak. A hosszú érlelési időszakból és az élesztővel való hosszú kapcsolatból eredő enyhén édes érzet tartós lecsengéssel, nagyon elegáns illattal és a krémesség finom jegyeivel párosul.

Részletek

Eredet

A Xarel-lo a Penedès őshonos fajtája, egy karakteres és jó szerkezetű szőlőfajta, ami alkalmassá teszi a hosszú érlelésű cavákhoz. A cava alapborokat Penedès középső, belterületi részén található ültetvényekről származó szőlőből állítják elő, ahol a parcellák 350 és 700 méter közötti tengerszint feletti magasságban helyezkednek el. Itt a mediterrán szellő hatása kevésbé érvényesül, a nappali és az éjszakai hőmérséklet nagyobb kontrasztot mutat, ami miatt a szüret valamivel később kezdődik, mint a középső és a tengerparti területeken, és a terméshozam is jóval alacsonyabb, mivel a talajnak kisebb a nedvességmegtartó képessége.

Feldolgozás

A pezsgőhöz felhasznált szőlőket hajnalban szüretelték, hogy elkerüljék az oxidációt és garantálják a szőlő frissességét. A szőlőt préselés előtt hűtik az aromák elvesztésének elkerülése érdekében. A préslé hozama 50%, a must statikus erjesztése alacsony hőrmérsékleten, 16-18 ºC-on, válogatott élesztővel történik. Alapborok jelentős savkomponenssel és a hosszú érleléshez megfelelő alacsony pH-értékkel járulnak hozzá a pezsgő komplexitásához. A palackozás után a második erjesztés és az érlelés 30 méterrel a felszín alatt található pincéinkben történik, ahol egész évben állandó a 14ºC-os hőmérséklet.

Fogyasztása

Ajánlott 6ºC és 8ºC közötti hőmérsékleten fogyasztani, és jégvödör használata a hőmérséklet fenntartásához a kiszolgálás során.

Összetétel
  1. 35% Chardonnay
  2. 35% Xarel-lo
  3. 15% Macabeo
  4. 15% Parellada
Régió

Penedés, Spanyolország

Alkohol

12%

Kiszerelés

0,75L