Leírás és Paraméterek
Feldolgozás: A 2018/2019-es termesztési szezon a virágzás időszakában némi bizonytalan időjárással kezdődött, amit meleg és száraz nyár követett. A szőlőt optimális érettségi állapotban szüretelték, ami egy kiemelkedő aromatikájú, ízsúlyú és textúrájú bort eredményezett. A kézzel szüretelt szőlőt kíméletesen lefejtették, majd hét napig nyitott tartályokban hűtötték. A gyors erjedés érdekében felmelegítve; a bort közvetlenül a Pinot Noir francia tölgyfából készült barrique hordókba préselték a télre. Szigorú házasítás és hordós szekció, majd a végső házasítás még néhány hónapig ülepedett, mielőtt finomítás és szűrés nélkül palackozták.
Származás: Awatere Valley Marlborough, Új-Zéland. Blokk: Araroa, 2002-ben ültetett. 5,1 ha. A talajok a sekély és mély iszapos vályogtól a finom homokig váltakoznak.
Fogyasztás: Ételpárosítása ideális bárányhússal, paradicsomos-korianderes salátához.
Fajta összetétel | 100% Pinot Noir |
Típus | Vörösbor |
Évjárat | 2019 |
Alkoholfoktartalom | 13.5% |
Ország | Új-Zéland |
Régió | Marlborough |
Vivino pontszám | 3.9 pont |