Leírás és Paraméterek
Feldolgozás: A chianthi fogalom mögött rendkívül különböző borok húzódnak meg, melyeket Toscana legkülönbözőbb részeiben állítanak elő. A chianti ugyanis cuvée típusú bor, azaz több szőlőfajta művészi házasítása során keletkezik. A házasítás alapja mindig a Sangiovese szőlő. A Riserva kifejezés a hosszú tölgyfahordós érlelésre utal, ami ez esetben 2 év volt.
Származás: Fabio Cordella borüzletember és Marcus Cafu az Internazionale-nál töltött aktív időszakában találkoztak. Fabio a csúcsminőségű borok és a legjobb futballisták iránti szenvedélyét a Wine of the Champions projektbe irányította. Palackjain az olasz futball számára is fontos nemzetközi nagyságok címkéi vannak. Egy olyan nagyszerű focista, mint Marcus Cafu nem hiányozhat erről a listáról. A borászat Olaszország déli részén Pugliában, a Salento-félszigeten belül Copertino területén fekszik.
Fogyasztás: Ez a Chianti remekül passzol gombás levesekhez, fűszeres előételekhez húsmártással, baromfihúshoz, nemes fehér húshoz, friss sajtokhoz és természetesen vadételekhez is. A Chianti Riserva 16-19 fokos hőmérsékleten (azaz a klasszikus szobahőmérsékleten) a legjobb.
Fajta összetétel | 100% Sangiovese |
Típus | Vörösbor |
Évjárat | 2017 |
Alkoholfoktartalom | 14% |
Ország | Olaszország |
Régió | Toscana |