Leírás és Paraméterek
Feldolgozás: A pezsgő hagyományos (méthode traditionnelle) eljárással készült. Az alapbor előállítása során gondosan átválogatták a szőlőfürtöket, majd kíméletes préselés után irányított erjesztéssel (15-16°C-on) erjesztték, és különböző évjáratú chardonnay tételeket házasították. Az ezt követő palackos erjesztés 12°C-on történt, majd a pezsgőt 36 hónapig érlelték, ami az élesztő autolízisével gazdagítja az ízvilágát. Végül a seprőt eltávolították (degorzsálás), beállították a végső cukortartalmat, majd dugózással és címkézéssel zárták a folyamatot.
Származás: A szőlő Rio Grande do Sul legjobb termőhelyeiről származik, ami Brazília legdélebbi állama, mérsékelt szubtrópusi éghajlattal rendelkezik, amelyet hűvös telek és meleg nyarak jellemeznek. A jelentős csapadékmennyiséget ellensúlyozza a főként vulkanikus eredetű, jó vízelvezetésű és ásványi anyagokban gazdag talaj. Az Atlanti-óceán közelsége és a magas tengerszint feletti fekvés hozzájárul a friss savakkal és komplex aromákkal rendelkező borok kialakulásához.
Fogyasztás: A pezsgő kiválóan illik halak, tenger gyümölcsei, rizottók mellé, valamint a japán és a mediterrán konyha fogásaival. Ajánlott 6º és 8ºC közé hűtve fogyasztani. A degorzsálást követően 8 éven át őrzi meg erejét, feltéve, hogy a teljes kifejlődéshez szükséges megfelelő körülmények között tartják.
Fajta összetétel | 100% Chardonnay |
Alkoholfoktartalom | 12,5% |
Ország | Brazília |
Régió | Rio Grande |
Vivino pontszám | 4,4 pont |