Leírás és Paraméterek
Feldolgozás: A 2016-os évjárat enyhén hűvös, csapadékos téllel indult. A tavasz vége már szépen hozta a fokozatos felmelegedést, így a zsendülés már szépen, a tervezett időben tudott megtörténni. Az érési időszak tökéletes hőmérsékletet biztosított, a kiváló gyümölcs éréshez. Nyár végére a tökéletes érés is majdnem megvolt. Az érési időpont megválasztásában drónos légifelvételeket is igénybe vettek, így tudták beazonosítani az azonos érettségi szinten lévő részeket. A szüret kézzel a hajnali órákban történt, így őrizhető meg a tökéletes sav-cukor arány. 15 kg-os puttonyba szedték, amely nem engedi, hogy bármilyen nyomás érje a szőlőket és így aroma veszteség nélkül lehet a pincészetbe juttatni. Az erjesztés előtt így is kétszer válogatták át, hogy a nem kívánatos növényi részeket és a nem tökéletes bogyókat eltávolítsák.Az erjedés 26-28 °C között zajlott, kis térfogatú acéltartályban, ezzel elősegítve a héjon áztatás hatékonyságának növelését. Macerálási idő 18-30 nap volt, napi háromszor történő átpumpálással. A bor francia tölgyfahordóban (80% új, 20% másodtöltésű) pihent 22 hónapig.
Származás: A Viñedo Chadwick a Maipo folyó északi partján, a harmadik hordalékteraszon található, amely régebbi és magasabb, mint az előző kettő. Itt található a Puente Alto és a környék legrégebbi szőlőültetvényei. Köves, agyagos-agyagos és homokos-agyagos szerkezetű talajainak köszönhetően a legminőségibb terasz is. De mindenekelőtt egyedülálló minőségét a nagy mennyiségű kalcium-karbonát adja, amely évezredek során halmozódott fel a talajban és a kavicsokban. A Puente Alto ideális feltételeket kínál a szőlőtermesztéshez, amelyet az Andok-hegység erősen befolyásol. Viñedo Chadwick az Andok-hegység lábánál található, 636-640 méteres tengerszint feletti magasságban. Mediterrán klímájában hosszú, száraz évszak uralkodik, a csapadék a télre koncentrálódik, míg az ebből a zónából származó borok intenzív színéért a nagy nappali és éjszakai hőmérsékletingadozás az egyik fő tényező. Az Andok felől fújó hűvös reggeli szellő és a mérsékelt nappali hőmérséklet lehetővé teszi a szőlő finom érését a tökéletességre, miközben megőrzi frissességét és savasságát.
Fogyasztás: Csodálatosan párosítható grillezett ribeye steakhez vörösboros mártással, bárányszelethez mentás zselével, vagy egy kiadós marhapörkölthöz gyökérzöldségekkel. A bor merész, sötét gyümölcsös ízei, kemény tanninjai és összetett szerkezete kiegészíti a gazdag, zamatos ételeket.
Vinous | 95 pont |
Fajta összetétel | 97% Cabernet Sauvignon, 3% Petit Verdot |
Típus | Vörösbor |
Évjárat | 2016 |
Alkoholfoktartalom | 13% |
Ország | Chile |
Régió | Aconcagua |
Vivino pontszám | 4.5 pont |
James Suckling | 99 pont |
Robert Parker | 96 pont |