Leírás és Paraméterek
Feldolgozás: A szőlőt kézzel szüretelték és válogatták, majd rozsdamentes acéltartályban erjesztették 100%-ban spontán malolaktikus erjedéssel. A 18 hónapos érlelésre francia tölgyfahordókban történt, melyek 68%-ban új tölgyfából készültek.
Eredet: Az Argentína nyugati szélén, az Andok keleti lábainál található mendozai parcellákon (88% Lujan de Cuyo, 12% Valle de Uco) helyezkedik el a homokos és agyagos vályogtalajokból álló termőterület 850-1100 méteres tengerszint feletti magasságban. A 2019-es szüretet két meghatározó tényező jellemezte: a nagy termikus amplitúdó és a kevés csapadék. Az első, lehetővé tette a szőlő optimális koncentrációjának elérését, a tanninok finomságát a szemcsékben, a jó savtartalmat és a mérsékelt potenciális alkoholtartalmat. Másrészt a második garantálta az ideális egészségügyi feltételeket a szüreti időszak alatt. Ez a kombináció lehetővé tette, hogy kiváló minőségű fürtöket kapjunk.
Párosítás: A Cobos Volturno, amely főként cabernet sauvignon szőlőből készült, gazdag, strukturált karakteréhez ideálisak a klasszikus vörös húsételek, mint a Wellington bélszín vagy a bordói mártásos szarvas. Tökéletes kísérő lehet hozzá egy érett sajtválogatás vagy egy intenzív, étcsokoládés desszert is.
Fajta összetétel | 87% Cabernet Sauvignon, 9% Malbec, 4% Cabernet Franc |
Típus | Vörösbor |
Évjárat | 2020 |
Alkoholfoktartalom | 14.7% |
Ország | Argentína |
Régió | Mendoza |
Vivino pontszám | 4.8 pont |
Tim Atkin | 96 pont |
Wine Spectator | 93 pont |