Leírás és Paraméterek
Feldolgozás: A részletekre való aprólékos odafigyeléssel készül, kezdve az Altura Máxima dűlőből, az argentin Saltában található Malbec szőlők kézi szüretelésével. Gondos válogatás után a szőlő rozsdamentes acéltartályokban erjedt. Ezután a bort hosszabb ideig macerálják, hogy tovább fejlesszék szerkezetét és összetettségét. Ezt követően a bort 24 hónapig érlelték francia tölgyfahordókban, hogy a palackozás előtt gazdagabbá és állagúvá váljon.
Származás: A szőlőt az Altura Máxima dűlőin termesztették, amely az argentin Salta Calchaquí-völgyében található. Ez a szőlőültetvény rendkívül magasan fekszik, több mint 3100 méteres tengerszint feletti magasságban, a napsütéses nappalok, a hűvös éjszakák és a jó vízelvezetésű homoktalaj egyedülálló kombinációjával. A terroir valódi kifejeződése ebben az agrentin malbecben a szőlőültetvény szélsőséges magasságából ered. Ez azt jelenti, hogy a szőlő több napfényt és kevesebb UV-védelmet kap, ami vastagabb héjú szőlőt eredményez, amely a friss savakkal támogatott, erőteljesebb szájízzel rendelkezik.
Fogyasztás: Remekül passzol a chimichurri szósszal készült grillezett ribeye steakhez, a rozmaringos és fokhagymás lassan sült bárányhúshoz vagy a kiadós marhapörkölthöz gyökérzöldségekkel.
Fajta összetétel | 100% Malbec |
Típus | Vörösbor |
Évjárat | 2017 |
Alkoholfoktartalom | 15.5% |
Ország | Argentína |
Régió | Mendoza |
Vivino pontszám | 4.5 pont |