Leírás és Paraméterek
Feldolgozás: A pincészetbe érkezéskor a szőlőt kétszer kézzel válogatták, hogy a mustba ne kerüljön zöld anyag vagy hibás gyümölcs. Az erjedés lassú volt a tengerszint feletti magasság miatt (alacsonyabb oxigénszint), majd egy meghosszabbított, 25-30 napos macerációs periódus következett a jó szín és tannin kinyerése érdekében. A malolaktikus erjedés felerészben hordóban, felerészben rozsdamentes acéltartályban ment végbe. 15 hónapig érlelt bor francia tölgyfahordóban - melynek 20%-a új, 80%-a másodtöltés - majd 6 hónapig palackban.
Származás: A bor egyesíti a colomé-i terroirok egyedi jellegét és a régió egyedülálló potenciálját. A 4 különböző dűlőből és magasságból származó malbecben rejlő lehetőségek feltárásának kihívásától vezérelve hozták létre ezt a bort, amely finoman hordozza mindegyik dűlő jellegzetességeit. A "La Brava" dűlő (1700 m) intenzív, érett gyümölcsöket ad, a "Colomé" dűlő (2300 m) komplexitást és súlyt kölcsönöz, az "El Arenal" dűlő (2700 m) eleganciát és frissességet biztosít a házasításnak, az "Altura Máxima" (3100 m) pedig a világ legmagasabb fekvésű dűlője virágos és ásványi jegyeket kínál, miközben finom szemcsés tanninokat ad ehhez az igazán figyelemre méltó összeállításhoz.
Fogyasztás: Remekül páprsítható a chimichurri szósszal készült grillezett steakhez, a marhahús tacohoz salsa verdével, vagy a klasszikus argentin empanadához fűszeres darált marhahús töltelékkel.
Típus | Vörösbor |
Évjárat | 2021 |
Alkoholfoktartalom | 14.5% |
Ország | Argentína |
Régió | Mendoza |
Vivino pontszám | 4,0 pont |