Leírás és Paraméterek
Feldolgozás: A szüret szeptember 24 és november 2 között történt, kézzel szüretelve. Akárcsak jégbor esetében itt is hálóval kell védeni a szőlőt, mivel a madarak nagyon szeretik, ízletes bogyóit már augusztusban elkezdik dézsmálni. A cél a gyümölcsösség megőrzése, ezért egész bogyós hütőtt erjesztés után 16 hónapot töltött 225 literes burgundi Vallaurine tölgyfahordókban, melyeknek a fele új volt. A Vallaurine hordók apáról-fiúra szálló hagyományok alapján a Rive Droite, azaz a Szajna jobb partján lévő erdők alkotta fából készülnek, melyeket magyar tölggyel egészítenek ki, annak finom textúrája miatt. Erősségük, hogy a bor természetes ízeit megőrzik az érés során és nem uralkodnak el a boron hordós, fás jegyek, kifejezetten a "Rhone-stílus" hordója.
Származás: A kalifornaiai Paso Robles AVA-ban, Estrella régióban található az ültetvény, ami Paso Robles egyik legnagyobb kiterjedésű régiója. A talaj folyami üledékben gazdag, jó vízmegtartó képességgel rendelkező agyagtalaj. A környező hegyek hatása miatt kevés eső jellemzi,meleg nappalok, melyet a Monterrey öböl felől érkező hűvös légáramlatok és köd enyhít. A hűsítő szelek hatására a szőlőben élénk savak és gyümölcsös aromák kifejezőbben vannak jelen, nem "égnek el"a forróságban.
Fogyasztás: Rozmaringos báránysült, kacsasült erdei gyümölcsökkel, rozmaringos burgonyával, közepesen lágy sajtok mellett is nagyon jó öszhangot hoz létre. Az ajánlott fogyasztási hőmérséklet 16 fokon, egy leheletnyit hűvösebben, mint vörösborokat szokás.
Fajta összetétel | 94% Petite Sirah, 3% Grenache Noir, 1% Grenache Blanc, 1% Roussanne, 1% Viognier |
Típus | Vörösbor |
Évjárat | 2019 |
Alkoholfoktartalom | 15% |
Ország | USA |
Régió | California |
Vivino pontszám | 4.2 pont |