Leírás és Paraméterek
Feldolgozás: A szőlőt kézzel szedték kora reggel, és néhány esetben még az éjszaka folyamán. A Sauvignon Blanc-t nagyon reduktívan kezelték a kezdetektől fogva, szárazjéggel a szőlőben, egészen az erjesztőedényig. A szőlőt a beérkezést követően (10 óra előtt) azonnal CO2-takaróval zúzták össze, és legalább 12 órán át bőrkontaktusban tartották. Ez azért volt szükséges, hogy a héjban rejlő összes gyönyörű ízjegyet kivonják. A levet gravitációval fejtették le a héjakról, majd 24 órán át ülepítették. A tiszta levet az erjesztőedénybe töltötték, ahol beoltották a kiválasztott élesztőtörzsekkel, és nagyon lassan, 13 Celsius-fokon erjesztették. A bor 7 hónapot töltött primer seprőn, mielőtt palackozásra került, csak nagyon durva szűréssel.
Származás: A szőlőt Durbanville és Darling szőlőültetvényekről válogatták. A 2020-as évjárat egy alvó szépség volt. Elég eső volt 2019-ben és a hideg tél tökéletes indítást jelentett. A tenyészidőszak mérsékelt volt, hideg estékkel, tökéletes a Sauvignon Blanc számára. December elején némi levélszedés a fürtzónában, hogy elegendő napfény érje a fürtöket, és egészséges mikroklíma alakuljon ki a fürtök körül. Micsoda évjárat!
Fogyasztás: Kellemes párosítás, ha grillezett tenger gyümölcsei, például citromos lazac vagy fokhagymás garnélarák mellé tálalja,, mivel a ropogós citrusos jegyek és a frissítő savak kiemelik az ételek ízvilágát.