Leírás és Paraméterek
Feldolgozás: A szőlő feldolgozása lágy préseléssel, saját súllyal történt. A maceráció és erjesztés ellenőrzött hőmérsékleten ment végbe. Az érlelés acéltartályban és majd különböző fafajtákból készült hordókban.
Származás: A Masca del Tacco a legjobb termőhelyekről származó szőlő gondos válogatásából állítja elő ezt a "Primitivo"-t. Az ültetvények talaja közepes szerkezetű, homokos és agyagos összetétellel.
Fogyasztás: Ételpárosítása széles skálán mozog, ideális húsmártással, polentával, grillezett húsokkal, pörköltekkel, bárányhússal, szarvasgombával, érlelt és kék sajtokkal is.
Fajta összetétel | 100% Primitivo |
Típus | Vörösbor |
Évjárat | 2021 |
Alkoholfoktartalom | 14% |
Ország | Olaszország |
Régió | Puglia |
Vivino pontszám | 4,1 pont |