Leírás és Paraméterek
Feldolgozás: A Pinot Noir szőlőt néhány órán át héjon erjesztik, hogy a cuvée jellegzetes rózsaszín árnyalatot kapjon. A Chardonnay és a Pinot Blanc szőlőket hagyományos eljárással dolgozzák fel, a szőlőfürtöket pneumatikus préssel préselik, és az első és a második frakciót külön tartják. Az erjesztés és a mintegy hét hónapos érlelés részben ellenőrzött hőmérsékletű rozsdamentes acéltartályban, részben pedig kis tölgyfahordóban történik, ahol a malolaktikus erjedés zajlik. A pezsgőnek a több mint 24 hónapos sur lie érlelés alatt alakul ki a harmonikus karaktere.
Származás: Mélyen illatos rozé, amelynek ropogós, kecses Chardonnay-ja a Pinot Noir gyümölcsökben gazdag mélységében és a Pinot Bianco rugalmas kerekdedségében találja meg ízletes kiegészítőit. A Pinot Noir, a Chardonnay és a Pinot Blanc szőlők a birtok keleti-délkeleti fekvésű ültetvényeiről származik. A terület sík és enyhén dombos a morénás területen, laza, közepesen termékeny talajokkal, közepesen mély kavicskeverékkel.
Fogyasztás: Olyan ételekhez javasolt párosítani, mint a füstölt lazacos szendvicsek vagy az epres spenótsaláta. Ezek a lehetőségek kiegészítik a bor gyümölcsös jegyeit és élénk savasságát, és fokozzák az ízélményt.
Fajta összetétel | Pinot Noir, Chardonnay, Pinot Blanc |
Alkoholfoktartalom | 12.5% |
Ország | Olaszország |
Régió | Lombardia |
Vivino pontszám | 3.9 pont |