Leírás és Paraméterek
Feldolgozás: Legalább 2 évig pincében érlelték. A vezető borász minden pezsgőhöz külön igazítja az adagolási szinteket, hogy fokozza az ízeket és aromákat. A 30%-os tartalékborok kiválasztása kiemelten fontos, és számos tényezőt figyelembe vesz, beleértve a cru borok arányát, a szüret évét, a szőlőfajtákat, ill. a borkészítési és érlelési módszereket, hogy megőrizzék minden cuvée belső stílusát.
Származás: A szőlőjét a Champagne régió szőlőültetvényeiről szerzik be, beleértve a Marne-völgyet, a Montagne de Reims-t és a Côte des Blancs-t. Ezt a területet a krétás mészkőtalaj és a hűvös kontinentális éghajlat jellemzi, hideg telekkel és enyhe nyarakkal, amelyek hozzájárulnak a szőlő savasságához, frissességéhez és finom ízéhez, különösen a kizárólag Chardonnay szőlőből készült Blanc de Blancs Champagne esetében.
Fogyasztás: Fogyasszuk citrusos aranydurbincs tartare mellé, annak sóssága és savai szép egyensúlyt teremtenek egy pohár Nicolas Feuillatte Cuvée Speciale Blanc de Blancs francia pezsgővel, de egy mogyorós, körtés-citrusos nyúlgerinc mellé is jó partner. De kísérője lehet osztrigának, folyami rákoknak, tenger gyümölcseinek, fiatal comté sajt is. Sőt, ha a desszert egy citrusos pite, meglepő, de illeni fog ahhoz is.
Fajta összetétel | 100% Chardonnay |
Alkoholfoktartalom | 12.5% |
Ország | Franciaország |
Régió | Champagne |
Vivino pontszám | 4,0 pont |
Wine Spectator | 92 pont |