Leírás és Paraméterek
Feldolgozás: Roger Goulart a spanyolországi pezsgőkészítés hagyományos módszerének úttörője. A fajtákat külön-külön készítik. A szőlőt préselés előtt hűtik (az aromák elvesztésének elkerülése érdekében). A must préselésének hozama 50%. Alacsony hőmérsékleten történő statikus ülepítéssel. A must erjesztése 16-18ºC-on, válogatott élesztővel. Az alapborok jelentős savkomponenssel és meglehetősen alacsony pH-értékkel rendelkeznek a hosszú érleléshez. A második erjesztés és az érlelés 30 méter mélyen fekvő pincékben történik, ahol egész évben állandó 14ºC-os hőmérséklet van.
Származás: A cava alapborokat Penedès középső, belterületi részén található ültetvényekről származó szőlőből állítják elő, ahol a parcellák 350 és 700 méter közötti tengerszint feletti magasságban helyezkednek el. Itt a mediterrán szellő hatása kevésbé érvényesül, a nappali és az éjszakai hőmérséklet nagyobb kontrasztot mutat, ami miatt a szüret valamivel később kezdődik, mint a középső és a tengerparti területeken, és a terméshozam is jóval alacsonyabb, mivel a talajnak kisebb a nedvességmegtartó képessége.
Fogyasztás: Ajánlott 6ºC és 8ºC közötti hőmérsékleten fogyasztani, és jégvödör használata a hőmérséklet fenntartásához a kiszolgálás során.
Fajta összetétel | 40% Xarel·lo, 30% Macabeo, 30% Parellada |
Évjárat | 2019 |
Alkoholfoktartalom | 12% |
Ország | Spanyolország |
Régió | Penedés |