Leírás és Paraméterek
Feldolgozás: A 100%-ban chardonnay szőlőből készült bor 10 hónapig érlelődik francia tölgyfahordóban. Ez idő alatt malolaktikus erjedés is zajlik, amely az éles almasavat enyhe tejsavvá alakítja át. Az érlelés során az aljára süllyedő élesztőt többször újra átkeverik a boron, ezt nevezik "battonage"-nak, és ez még több ízt és gazdagságot ad a bornak.
Származás: A Primus Chardonnay szőlője két különböző szőlőültetvényről származik, a mendozai "La Pampa" és a "San Pablo" birtokokról. A két szőlőültetvény között komoly, 250 méteres magasságkülönbség van, ami hatással van a szőlő érésére és azok aromájára, amik együttesen mélyebb és összetettebb bort eredményeznek.
Fogyasztás: Ezt a fehérbort 10-12°C-os hőmérsékleten fogyassza. Remekül illik szárnyasokhoz, fehér húsokhoz és gazdag halételekhez, például a vajmártásos rombuszhalhoz.
Fajta összetétel | 100% Chardonnay |
Típus | Fehérbor |
Évjárat | 2018 |
Alkoholfoktartalom | 13.5% |
Ország | Argentína |
Régió | Mendoza |
Vivino pontszám | 4.3 pont |