Leírás és Paraméterek
Feldolgozás: A szőlőt kézzel szüretelték és 400 kg-os műanyag tartályokban szállították a borászatba. A fürtöket kiválogatták és bogyózták. Az erjesztés 7.000 literes tölgyfahordókban történt. Az erjedést megelőző hideg macerációt 10-12 Celsius-fokon végezték. Az erjesztés aktív szárazélesztővel 26 és 28 Celsius-fok közötti hőmérsékleten történt. Az erjedés utáni maceráció befejeztével a bort francia tölgyfahordókba töltötték, ahol 15 napon keresztül 26 és 28 Celsius-fok közötti ellenőrzött hőmérsékleten malolaktikus erjedést hajtottak végre. A bor 18 hónapig érlelődött francia tölgyfahordóban.
Származás: A szőlő a Bodegas Salentein saját szőlőültetvényéről származik, 60% a legrégebbi birtokukról, az El Oasis 901-es parcellájáról származik, amely 1200 méter magasan fekszik, a fennmaradó 40% pedig a La Pampa birtok 1300 méteren elhelyezkedő 22-es parcellájáról. A birtokok talaja sekély, alluviális és köves, kiváló vízáteresztő képességű, alacsony szervesanyag-tartalmú, ideális termővidék.
Fogyasztás: Fogyasztás előtt 30-60 perccel javasoljuk dekantálni. Az ideális fogyasztási hőmérséklet 16 fok. Ez a mély bíborvörös bor nagyszerű kísérője vörös húsoknak, erős sajtoknak és hagymás vagy feketeborsos mártásokkal készült ételeknek.
Fajta összetétel | 100% Malbec |
Típus | Vörösbor |
Évjárat | 2020 |
Alkoholfoktartalom | 13.5% |
Ország | Argentína |
Régió | Mendoza |
Vivino pontszám | 4.0 pont |