Leírás és Paraméterek
Feldolgozás: A szőlőt kézzel szüretelték és 400 kg-os tartályokban szállították. A fürtöket válogatták és bogyózták. A szőlő 26 százalékát 225 literes használt tölgyfahordókban mikrovinifikálták, a biológiai védelem érdekében nem szacharomíciás élesztőket használtak. Harminc százalékuk rozsdamentes acéltartályokban erjedt, a többi 7000 literes tartályokban. Az erjesztést aktív szárazélesztővel végezték 28-29°C-on. Az erjedés utáni macerációt követően a bort francia tölgyfahordókba töltötték, ahol malolaktikus erjedés zajlott. A teljes macerációs idő körülbelül 20-25 nap, a hordókban töltött idő pedig 16 hónap volt.
Származás: Az El Tomillo szőlőültetvény az Altamira földrajzi terület szívében, 1050 méteres tengerszint feletti magasságban található. Hűvös éghajlat, széles hőmérsékleti tartomány. A talajok különböző profilokból állnak, a kövesektől a mélyekig, kalcium-karbonátokkal, amelyek a köves és rövid talajokban kifejezettebbek.
Fogyasztás: Csodálatosan párosul a lassan sült bárányhúshoz rozmaringgal és fokhagymával, grillezett marhahús bélszínhez vörösboros mártással vagy egy kiadós marhahús bourguignonhoz.
Fajta összetétel | 100% Malbec |
Típus | Vörösbor |
Évjárat | 2018 |
Alkoholfoktartalom | 14.5% |
Ország | Argentína |
Régió | Mendoza |
Vivino pontszám | 4.4 pont |
Tim Atkin | 93 pont |