Leírás és Paraméterek
Feldolgozás: A szőlő erjedése kis, nyitott tetejű erjesztőkben kezdődött, rendszeres kézi lefejtéssel. Tíz napos maceráció után a szabadon folyó levet hordóba töltötték, hogy befejezzék az elsődleges erjedést és malolaktikus erjedésen menjenek keresztül. A tételeket palackozás előtt kétszer átfejtették. A bort 15 hónapig hordóban érlelték 20% új francia tölgyfából, 80% semleges francia tölgyfából és amerikai tölgyfából készült hordókban.
Származás: Ez a bor az Alexander és a Dry Creek völgyekben található régi, fejtrágyázott szőlőültetvényekről származik, amelyeket a több generációs Passalacqua és Saini családok művelnek a Seghesio számára. Az idősebb tőkék devigorizált gyökérrendszere kevesebb, de intenzívebb gyümölcsöt termel, kiemelve a Zinfandel briós fűszeres jellegzetességét. Az "öreg szőlő" azt jelenti, hogy a tőkék legalább 50 évesek, és ehhez a borhoz olyan kivételes szőlőültetvényekről szerzték szőlőt, amelyek átlagosan 75 évnél is idősebbek.
Fogyasztás: Ez a gyönyörűen kiegyensúlyozott bor jól illik a bárányos és gombás ételekhez vagy a cseresznyés balzsamecetes sertésbélszín mellé.
Fajta összetétel | 87% Zinfandel, 9% Petite Sirah, 4% Alicante Bouschet |
Típus | Vörösbor |
Évjárat | 2018 |
Alkoholfoktartalom | 15% |
Ország | USA |
Régió | California |
Vivino pontszám | 4.2 pont |
Wine Enthusiast | 90 pont |
Wine Spectator | 92 pont |