Leírás és Paraméterek
Feldolgozás: 100% Cabernet Sauvignon szőlőből készült, az ültetvény saját, 15 évvel korábbi telepítéséből az egykori Inka folyó hordalékos bazaltszikláin. A szőlőt kézzel szüretelik, teljes érettségben. Kézi szelektálás után zúzás következik, majd a szőlőt kis rozsdamentes acél kádakban erjesztik, spontán erjesztéssel, lágy pumpálással és hosszú, 25 napos macerációval a préselés előtt. Majd következik egy kíméletes préselés, a bort 10 hónapig érlelték 3 illetve 4 éves francia hordókban.
Származás: A chilei Maipo völgyből származik, ami a Cabernet Sauvignon egyik legfontosabb termőterülete a dél-amerikai országban. A szőlőfajta nagyon jól alkalmazkodott a körülményekhez, imádja a szinte sivatagi forróságot, nagyszerű teljesítménye által Chilét a presztízs borokat készítő területek közé emelte. Az ültetvény magasan helyezkedik el, ennél fogva a bor lendületes, magas savtartalmú, a biodinamikus szemléletű termesztés, pedig hűen adja vissza a terület ásványosságát, a karaktert, ahonnan a szőlő születik és amiatt a bor megismételhetelenné válik.
Fogyasztás: Sötét húsú, gazdagon fűszerezett fogások mellé ajánlott. Ideális fogyasztási hőmérséklete 18 fok.