Leírás és Paraméterek
Feldolgozás: Az Albarino fürtöket kézzel szüretelték, átválogatták, finoman présselték, majd rozsdamentes acéltartályban és beton medencékben 3-6 hónapig finom seprőn érlelték. Palackozás után a pincében még tovább finomították, innen ered a Reserva kifejezés.
Származás: A Bodega Garzón egy családi tulajdonban lévő borászat Maldonadóban, az Atlanti-óceán partján, Uruguay déli részén. Elhelyezkedése – Argentínával, Chilével, Dél-Afrikával, Ausztráliával és Új-Zélanddal azonos szélességi fokon – és mérsékelt éghajlata kedvez a szőlőtermesztésnek az egész területén. A birtok szőlőültetvényei az itteni domboldalakon terülnek el, így kiaknázva a különféle mikroklímák előnyeit. A szőlőtőkék a sziklás, gránitsziklás talajon, bőséges napfénynek kitéve fejlődjenek, gazdag, kifejező borokat biztosítva. Ideális ahhoz, hogy komplexitást, energiát és élénkséget biztosítson ennek az ikonikus uruguay-i bornak. Ehhez hozzájárul az Atlanti-óceán felől érkező szelek hűsítő hatása a szőlőültetvényekre.
Fogyasztás: Ideális kísérője ennek a bornak egy hagyományos grillezett tenger gyümölcseiből álló tál, de meglepően jó ázsiai ételekkel, vagy friss tonhallal és burgonyasalátával kombinálva is. A bort jól hűtsük be, s 8-10 ºC fok körül fogyasszuk!
Fajta összetétel | 100% Albarino |
Típus | Fehérbor |
Évjárat | 2023 |
Alkoholfoktartalom | 13.5% |
Ország | Uruguay |
Régió | Maldonado |
Vivino pontszám | 4.1 pont |
James Suckling | 90 pont |