Leírás és Paraméterek
Feldolgozás: A szőlőt reggel kézzel szüretelték, majd kettős szüreteléssel ellenőrizték aválogatóasztalnál, a préselés után rozsdamentes acéltartályokba helyezték erjesztésre. A maceráció összesen 15-25 napig tartott. A bor 14 hónapig francia tölgyfahordókban érlelődött, 35%-ban új tölgyfahordókban.
Származás: Ez a chilei vörösbor az elegáns és kifinomult kifejezése Chile emblematikus és egyedülálló szőlőfajtájának, a Carmenere-nek. A szőlő Aconcagua ültetvényeiről származik, egy olyan borvidékről, amely egyedülálló terroirjáról és kivételes szőlőtermesztési körülményeiről ismert. A szőlő elsősorban a völgy belsejében található MAX-dűlőkről származik. A szőlőültetvények talaja túlnyomórészt iszapos szerkezetű és kolluviális eredetűek.
Fogyasztás: Sokoldalú bor, amely jól párosítható vörös húsokhoz, bárányhúsokhoz, érett sajtokhoz és a chilei konyhához. Fogyasztás előtt dekantálást ajánlunk, hogy szellőzni tudjon, s teljesen kifejezhesse aromáit és ízeit. Most is élvezhető, de több évig is tárolható.
Fajta összetétel | 100% Carmenere |
Típus | Vörösbor |
Évjárat | 2021 |
Alkoholfoktartalom | 13.5% |
Ország | Chile |
Régió | Aconcagua |
Vivino pontszám | 4,0 pont |