Leírás és Paraméterek
Feldolgozás: A szőlőt kora reggel szedték, és gondosan szállították a pincészetbe, ahol a szőlő 20%át egész fürtökben préselték. A mustot rozsdamentes acélban erjesztették tartályokban, 14-16 °C közötti hőmérsékleten 15-20 napig, majd lágyan szűrték és palackozták.
Származás: A szőlő a hűvös éghajlatú szőlőültetvényekről származik az Aconcagua régióból, amely a chilei parti-hegység északnyugati oldalán található kevesebb mint 30 kilométerre a Csendes-óceántól. A Csendes-óceán felől érkező hűvös szellők és a kora reggeli köd teszi ezeket a szőlőültetvényeket ideálissá az olyan hűvös éghajlatú fajták termesztésére, mint például a Sauvignon Blanc.
Fogyasztás: Csodálatosan passzol a citrusos páccal készült grillezett garnélarák nyársakhoz, a fűszerekkel sült lazachoz és a friss kecskesajtos salátához rukkolával és grapefruittal, mivel a bor élénk savai, ropogós citrusos jegyei és a gyógynövényes frissesség jegyei tökéletesen kiegészítik ezen ételek könnyű és frissítő ízvilágát.
Fajta összetétel | 100% Sauvignon Blanc |
Típus | Fehérbor |
Évjárat | 2023 |
Alkoholfoktartalom | 13.5% |
Ország | Chile |
Régió | Aconcagua |
Vivino pontszám | 3.6 pont |