Leírás és Paraméterek
Feldolgozás: A szőlőt szeptember második felében kézzel szüretelték. A szőlő bogyózása és lágy préselése után, majd 36 órás hideg macerálás következett 10 °C-on. Ezután került sor az összezúzott szőlő préselésére és a must 16-17 °C-on történő, hőmérséklet-szabályozott erjesztésére. Érlelés acéltartályokban történt 2-3 hónapig. Ezután az alapbor újraerjesztése következett autoklávban, állandó és ellenőrzött 16-17 °C-os hőmérsékleten 90 napig, amit a borkőstabilizálás és a hidegszűrés zárt le.
Származás: A Col Sandago birtok a híres Marca Trevigiana területén található, Conegliano Valdobbiadene DOCG területének csodálatos dombjainak déli oldalán egy természetes forrás hozza a vizét a völgytalpon fekvő rétekre, egész évben táplálva azok meszes, agyagos homokkő talaját. Az ideális fekvés, a lejtők, a tengerszint feletti magasság és a különleges mikroklíma együttesen a legmagasabb minőségű borok előállítását szolgálják.
Fogyasztás: Kiváló aperitifbornak, különösen finom ételekhez és halakhoz. Ideális fogyasztási hőmérséklete 8 °C fokon.
Fajta összetétel | 100% Glera |
Alkoholfoktartalom | 11.5% |
Ország | Olaszország |
Régió | Veneto |
Vivino pontszám | 4 pont |