Leírás és Paraméterek
Feldolgozás: A szőlőket külön dolgozzák fel, majd préselés előtt hűtik az aromák elvesztésének elkerülése érdekében. A préslé hozama 50%. Statikus harmatosítás alacsony hőmérsékleten, a must erjesztése 16-18ºC-on, történik válogatott élesztővel. Az alapbor jelentős savkomponenssel és a hosszú érleléshez megfelelő alacsony pH-értékkel rendelkezik. A palackozás után a második erjesztés és az érlelés a 30 méterrel a felszín alatt található pincékben történik, ahol egész évben állandó a 14º C-os hőmérséklet.
Származás: A cava alapborokat Penedès középső, belterületi részén található ültetvényekről származó szőlőből állítják elő, ahol a parcellák 350 és 700 méter közötti tengerszint feletti magasságban helyezkednek el. Itt a mediterrán szellő hatása kevésbé érvényesül, a nappali és az éjszakai hőmérséklet nagyobb kontrasztot mutat, ami miatt a szüret valamivel később kezdődik, mint a középső és a tengerparti területeken, és a terméshozam is jóval alacsonyabb, mivel a talajnak kisebb a nedvességmegtartó képessége.
Fogyasztás: Ajánlott 6ºC és 8ºC közötti hőmérsékleten fogyasztani, és jégvödör használata a hőmérséklet fenntartásához a kiszolgálás során.
Fajta összetétel | 50% Macabeo, 30% Parellada, 20% Xarel·lo |
Évjárat | 2019 |
Alkoholfoktartalom | 12% |
Ország | Spanyolország |
Régió | Penedés |
Vivino pontszám | 3,9 pont |
James Suckling | 92 pont |