Leírás és Paraméterek
Feldolgozás: Acéltartályban készült egész bogyós erjesztéssel, hogy megőrizzék a szőlő gyümölcsös karaktereit, majd 12 hónapot töltött medium pörkölésű amerikai hordóban.
Származás: A termőterület a Csendes-óceán mellett helyezkedik el, San Luis Obispo-ban, a Morro öböl mellett. Száraz, meleg nyár, enyhe telek jellemzik. Az óceán felől érkező hűsítő ködnek, hűvös szeleknek fontos szerepe van: a szőlő kondícióját fokozza, a szelek miatt kevesebb gombás megbetegedés fordul elő, ez kevesebb permetezést eredményez. A köd hűsítő hatása miatt pedig a szőlőszemekbe intenzívebben integrálódnak az ízek, a savak sem égnek el. A száraz, meleg nyár miatt pedig tökéletes érettségben lehet szüretelni ezeket a melegkedvelő fajtákat. A termőterületre a nagytestű vörös bort adó fajták jellemzőek. Jerry Lohr az 1980-as évek elején telepítette ide ültetvényét, amely Bordeaux-ból és Rhone-völgyből érkezett fajtákból áll. A siker titka az itteni meleg klíma, a gazdag termőterület és a éjszakák-nappalok közötti radikális hőingadozás.
Fogyasztás: Fogyasszuk fűszeresebb húsok mellé, grill ételek mellé, vagy egy tejszínes-spenótos tortellini mellett is szép ízharmóniát teremt. Dekantálást igényel, fogyasszuk grillezett húsok mellé, vagy akár egy tejszínes-krémes rizottó mellett is szépen érvényesül.
Fajta összetétel | 76% Merlot, 14% Malbec, 10% Cabernet Franc |
Típus | Vörösbor |
Évjárat | 2020 |
Alkoholfoktartalom | 14.1% |
Ország | USA |
Régió | California |
Vivino pontszám | 3.9 pont |
Wine Enthusiast | 91 pont |