Leírás és Paraméterek
Feldolgozás: A bor nyitott acéltartályban erjedt, egy kicsit hosszabb ideig hagyták héjon ázni a koncentrált szín és ízhatás végett, majd 18 hónapig francia nagyon tömör pólusú hordóban érlelték. Szellőztessük mindenképpen, a dekantálás hatására szépen kinyílik és a tanninjai is simulékonyabbak lesznek.
Származás: A bor nevét az ültetvénnyel szemben elhelyezkedő 7 óriási tölgyfa után kapta. Paso Robles dűlőin Jerry Lohr 1980-as évek óta foglalkoznak Cabernet Sauvignon-al. A terület sajátságos, magas pH-val rendelkező nagy mésztartalmú talaja és egyedi mikroklímája keltette fel annak idején Jerry Lohr figyelmét A bor titka a termőhely és a fajta tökéletes összehangolása, hála Jerry Lohr tudásának. Extrém napi átlaghőmérséklet ingadozás, az alkonyat és a délután akár 50 fok eltérést is mutat, ez pedig szép differenciált ízek kialakulásához vezet. A talajszerkezet itt kavicsos, agyag illetve mészkő jellemzi. Ennek eredményeként született meg ez a koncentrált, intenzív gyümölcsös Cabernet. Három különböző ültetvényről szüretelték, különböző klónok és eltérő művelési módok eredményeképpen közvetíti Paso Robles egyediségét. Október utolsó hetében kézzel szüretelték, tökéletes érettségben.
Fogyasztás: Fogyasszuk 18 fok körül, szobahőmérsékleten rozmaringos ribeye steak mellé, tanninjai jól társulnak nehezebb, sötét húsok esetén.
Fajta összetétel | 89% Cabernet Sauvignon, 9% Petite Sirah, 1% Cabernet Franc, 1% Petit Verdot |
Típus | Vörösbor |
Évjárat | 2020 |
Alkoholfoktartalom | 13.9% |
Ország | USA |
Régió | California |
Vivino pontszám | 3.9 pont |
Wine Enthusiast | 91 pont |