Leírás és Paraméterek
Feldolgozás: A szőlőt kézzel szüretelik előrehaladott érési állapotban. Ezt hőszabályozott maceráció követte, majd kb. 10 napon át alkoholos erjesztés történt válogatott élesztőkkel. Végül a bort 6 hónapig érlelték francia és amerikai tölgyfahordókban.
Származás: Nagyon régi szőlőültetvények, amelyeket San Marzano vidékén választottak ki. A talaj főleg „terra rossa”, finom szerkezetű és általában a meszes föld alatti, kevés felbukkanó kővel. A jól ismert ezeknek a talajoknak a vörössége a vas-oxidok jelenlétének köszönhető. Az éghajlatot egész évben magas hőmérséklet jellemzi, nagyon kevés csapadékkal és széles hőmérséklet-tartomány éjszaka és nappal, ami pozitívan befolyásolja a szőlő minőségét. Ez az a „klasszikus” termelési terület a D.O.P. “Primitivo di Manduria”. A szőlőt kézzel szüretelik előrehaladott érési állapotban.
Fogyasztás: Ínycsiklandó első fogások, mártásokban gazdag bárány és vadhús ételek valamint kemény sajtok mellé tálalható, jól illeszkedik hozzájuk.
Fajta összetétel | 100% Primitivo |
Típus | Vörösbor |
Évjárat | 2018 |
Alkoholfoktartalom | 15% |
Ország | Olaszország |
Régió | Puglia |
Vivino pontszám | 4.3 pont |