Leírás és Paraméterek
Feldolgozás: A szőlőfürtöket pneumatikus présben préselik az 1. és 2. frakció szétválasztásával. A must 12 órás, 15 °C-on történő gravitációs ülepítése után a mustot beoltják tenyésztett élesztőkkel, és részben rozsdamentes acéltartályban, részben tölgyfahordóban erjesztik. Részleges malolaktikus erjedés és többszöri átrakás után a cuvée 2007 márciusában került összeállításra. Ezután a tirázs likőrt adták hozzá, majd a bort palackozták és koronás kupakkal lezárták, végül a palackokat a másodlagos erjedés idejére pihentették. A palackok 19 éven át álltak egymásra rakva 17. századi pincében. Ezután megrostálták, degorzsálták, Brut-stílusú adagolást kaptak, majd a végső dugóval és drótkalitkával látták el őket. Végül további palackos érlelésre volt szükség, mielőtt ez a bor készen állt a forgalomba hozatalra.
Származás: A legjobb Chardonnay, Pinot Blanc és Pinot Noir szőlőfajtákból készült különleges válogatás az egyik első Franciacortát, a Brut Millesimato-t idézi, amelyet először 1982-ben készítettek. A szőlők a keleti-délkeleti fekvésű szőlőültetvényekről származnak. A többnyire sík és enyhén dombos a morénás területen laza, közepesen termékeny talajok találhatóak közepesen mély kavicsos keverékkel.
Fogyasztás: Olyan ételekhez ajánlott párosítani, mint a tenger gyümölcsei rizottó vagy a sült csirke fűszerekkel. Ezek a lehetőségek kiegészítik a bor ropogósságát és komplexitását, fokozva az ételek ízélményét.
Fajta összetétel | Chardonnay, Pinot Blanc, and Pinot Noir |
Alkoholfoktartalom | 12.5% |
Ország | Olaszország |
Régió | Lombardia |
Vivino pontszám | 3.8 pont |