Leírás és Paraméterek
Feldolgozás: Állandó hőmérsékleten tartott pincében legalább 4 évig érlelik. A Champagne Appellation szabályai szerint besorolva az Extra Brut kategóriába. Guillaume Roffiaen főborász előfeltétele, hogy minden cuvée-hoz igazítsa a „liqueur d’expédition”-t annak érdekében, hogy finoman fokozza az ízeket és egyensúlyt a frissesség, a gyümölcs és a borosság között anélkül, hogy elfedné a bor egyedi stílusát.
Származás: Az organikus termesztésből származó szőlő 75%-a Barséquanais és 25%-a Marne folyó völgyéből származik. A házasításban 60% Pinot Noir és 40% Chardonnay van jelen.
Fogyasztás: Kóstoljuk bátran friss könnyed ételek mellé. Ásványos sóssága jól kiegészítője pácolt lazacnak, kaviárnak, vagy akár faszénen sült osztrigának, parmezánnal hintve. De egy otthon egyszerűen elkészíthető sajtos-zöldséges quiche mellé is jó kiegészítő. Vagy fogyasszuk csak önmagában a természetet dicsőségére.
Fajta összetétel | 60% Pinot Noir, 40% Chardonnay |
Alkoholfoktartalom | 12.5% |
Ország | Franciaország |
Régió | Champagne |
Vivino pontszám | 3.9 pont |