Leírás és Paraméterek
Feldolgozás: Hőmérséklet-szabályozott rozsdamentes acél tartályokban készült, s legalább 3 évig pincében érlelték.
Származás: A Nicolas Feuillatte Terroir Premier Cru francia pezsgő dűlőszelektált, ami nagyon ritka Champagne-ban. A premier cru dűlők gyümölcse tökéletességet biztosít, minőséget, mely magasabb fokra emeli ezt a champagne-t. A szőlők a következő ültetvényekről érkeztek: Cotes des Blancs déli része mészköves talajjal; Coteaux d'Epernay, ahol itt mészkő, agyag és homokkő váltakozik; Reims hegység északi része, ahol jellemzően mészkő dominál, valamint a Ouest hegység agyagos, mészköves talaja.
Fogyasztás: Fogyasszuk, csak úgy magában, ha valami rendkívülit szeretnénk, de komplexitása miatt szépen végig kísérhet egy egész étkezést is. Ajánlott ételpárosítás füstölt hallal, sushival, zamatos csirkemellel tejszínes szósszal, tengergyümölcsei salátával és spárgakülönlegességekkel.
Fajta összetétel | 33% Chardonnay, 33% Pinot Noir, 33% Meunier |
Alkoholfoktartalom | 12.5% |
Ország | Franciaország |
Régió | Champagne |
Vivino pontszám | 3.9 pont |