Leírás és Paraméterek
Feldolgozás: Ez a pezsgő Chardonnay és Pinot Noir szőlőből készült. Ez utóbbi fajta, a Pinot Noir adja az enyhe rózsaszín csillogást, amitől olyan, mintha ez egy igazi rozé lenne. A módszer, amellyel a buborékok a borba kerülnek, a pezsgőkészítés klasszikus módszere, a Methode Traditionel szerint történik.
Származás: Az argentin Mendoza régió Uco-völgyéből származik. Ezt a területet a magasan fekvő szőlőültetvények jellemzik, amelyek talaja alluviális lerakódásokból és kavicsos, homokos vályogból áll, ami kiváló vízelvezetést biztosít a szőlő számára. Az Uco-völgy éghajlata félszáraz, meleg nappalok és hűvös éjszakák jellemzik, ami lehetővé teszi a szőlő lassú érését és összetett ízek kialakulását, miközben jó savtartalommal rendelkezik, ami ideális feltétel a kiváló minőségű pezsgők előállításához.
Fogyasztás: Csodálatosan párosul füstölt lazacos-krémsajtos bagelhez, epres spenótsalátához balzsamecetes vinaigrette-vel vagy málnás macaronhoz, mivel élénk piros gyümölcsös ízei, finom buborékai és frissítő savai remekül kiegészítik ezen ételek finom és gyümölcsös elemeit.
Fajta összetétel | 100% Pinot Noir |
Évjárat | 2021 |
Alkoholfoktartalom | 12% |
Ország | Argentína |
Régió | Mendoza |
Vivino pontszám | 4.0 pont |