Leírás és Paraméterek
Feldolgozás: Az első erjesztés alacsony hőmérsékleten történik, hogy a bor megőrizze friss jellegét. A második erjesztés a Méthode Charmat szerint történik. A második erjesztésből származó üledék a tartályban marad, és ez az alapja a hat hónapos "sur lie" érlelési folyamatnak, amely a pezsgő jellegzetes pirítós aromáját adja.
Származás: A pezsgő alapját adó mendozai Chardonnay és Pinot Noir fajták élvezik a szőlőültetvények napsütéses időjárásának és az éjszaka az Andok felől érkező hűs légáramlatok előnyeit.
Fogyasztás: Ez a pezsgő aperitifként is finom, de tintahalakhoz és kifinomult tengeri előételekhez is jól illik, például egy könnyű fésűkagylós saláta.
Fajta összetétel | Chardonnay, Pinot Noir |
Alkoholfoktartalom | 11.5% |
Ország | Argentína |
Régió | Mendoza |
Vivino pontszám | 4.0 pont |