Leírás és Paraméterek
Feldolgozás: A szőlőt kézzel szüretelték és 400 kg-os tartályokban szállították a borászatba. Ezután a gyümölcsöt lefejtették. Az erjesztő tartályokat gravitációs úton, szivattyúk nélkül töltötték meg. A hideg macerációt 8 és 10 Celsius-fok között végezték 5 napon keresztül. Az erjesztést 26 és 28 Celsius-fok közötti ellenőrzött hőmérsékleten végezték 13 napon keresztül. Ezt követően az erjesztés további 10 napig tartott. Amikor ez a szakasz véget ért, a bort lefejtették, és azonnal tölgyfahordókba töltötték, ahol a malolaktikus erjedés lezajlott. A bort 12 hónapig érlelték francia tölgyfahordóban.
Származás: Ez a 100% Malbec bor saját szőlőültetvényeikről származó szőlőből készült, amelyek az El Oasis birtokon, 1050-1200 mázsa (90%) és a La Pampa birtokon, 1250-1350 mázsa (10%) fekszenek. A szőlőszüret április 9-én kezdődött az alacsonyabb fekvésű parcellákon, és május 3-án fejeződött be a magasabb fekvésűeken. A birtokok talaja sekély, alluviális és köves, kiváló vízáteresztő képességű, alacsony szervesanyag-tartalommal. A szőlőtőkéket kétoldali kordonban, rácsos kötésben nevelik, hatékony csepegtető öntözésvezérléssel és lombkorona-kezeléssel.
Fogyasztás: Jól párosítható grillezett bélszínhez borsos mártással, marhahús enchiladashoz piros chiliszósszal, vagy egy kiadós marhapörkölthez gyökérzöldségekkel.
Fajta összetétel | 100% Malbec |
Típus | Vörösbor |
Évjárat | 2022 |
Alkoholfoktartalom | 14% |
Ország | Argentína |
Régió | Mendoza |
Vivino pontszám | 4.1 pont |