Leírás és Paraméterek
Feldolgozás: A mérsékelt tavaszt követően a korai szüreti körülmények szárazak és melegek voltak, így a korai szüret tökéletes állapotú sauvignon blanc-t eredményezett. A szabadon lefutott, nem tisztított lé közvetlenül a préselőtálcáról került a természetes erjedés céljából az érlelt francia tölgyfahordókba. Az élesztőseprőn történő érlelés 8 hónapig tartott. A bor finomítatlan, szűretlen és vegán.
Származás: Ehhez a borhoz a gyümölcsöt a Rosabrook birtokon található kis birtokok szőlőjéből szüretelték, ahol az éghajlati viszonyok optimális érési feltételeket teremtenek a szőlő számára, így lehetővé téve a kiváló minőségű, kiegyensúlyozott savtartalmú és ízű borszőlő termesztését.
Fogyasztás: Remekül párosítható grillezett garnélarák és ananász nyársakkal, kecskesajtos rukkola salátával citrusos vinaigrette-tel, vagy thai zöld curryvel, zöldségekkel és tofuval, lévén pikáns citrusos ízei és ropogós savai remekül kiegészítik ezen ételek vibráló és aromás elemeit.
Fajta összetétel | 100% Sauvignon Blanc |
Típus | Fehérbor |
Évjárat | 2021 |
Alkoholfoktartalom | 12,2% |
Ország | Ausztrália |
Régió | Western Australia |
Vivino pontszám | 0 pont |
Wine Enthusiast | 92 pont |