Leírás és Paraméterek
Feldolgozás: A korai szüret a hideg és esős tél, a hűvös tavasz és a forró nyár után, a szeptemberi és októberi esőzéseket követően történt, ami segítette a fürtök optimális fiziológiai és fenolos fejlődését. A különböző parcellák külön-külön rozsdamentes acéltartályokban, enyhe hőmérsékleten (25-26 ºC) erjedtek, majd a végső házasítás következett, mielőtt 14 hónapig amerikai tölgyfahordóban érlelődnek.
Származás: A szőlő Rioja borvidék válogatott ültetvényeiről származik, ahol az alluviális és meszes talajok a jellemzőek a régióra. Általánosságban elmondható, hogy a 2020-as év meleg volt, magas páratartalommal, özönvízszerű jelenségekkel és jégesővel, különösen Rioja Altában.
Fogyasztás: Ez a 100% Tempranillo különösen jól illik hideg húsokhoz és lágy sajtokhoz, valamint fehér húsételekhez, például csirkéhez, nyúlpörköltekhez és kék halakhoz. Tálaljuk 16 és 18ºC között.
Fajta összetétel | 100% Tempranillo |
Típus | Vörösbor |
Évjárat | 2020 |
Alkoholfoktartalom | 14% |
Ország | Spanyolország |
Régió | Rioja |
Vivino pontszám | 4 pont |
Tim Atkin | 90 pont |