Leírás és Paraméterek
Feldolgozás: A Gran Reserva 5 éves érlelésű, abból minimum 2 év hordós és 3 év palackos érlelés. A hideg maceráció 2 napig, az erjedés pedig 8 napig tartott, ellenőrzött hőmérsékleten. Az erjedés 9 napig tartott a szőlő héjával érintkezve, majd 30 hónapig érlelődik amerikai tölgyfahordóban, és további 36 hónapig palackban, földalatti pincénkben.
Származás: Legalább 60 éves tőkéken érett szőlőkből (90% Tempranillo, 7% Graciano és 3% Mazuelo) készült bor Rioja Alta - Ábalos (Caramonte) és Labastida (Carrapaciña) termőterületeről.
Fogyasztás: Jól illik bárányhúsokhoz, vörös húsokhoz és bonyolult mártásokhoz, pástétomokhoz és pácolt sajtokhoz. Tálalása 17 és 18ºC között ajánlott.