Leírás és Paraméterek
Feldolgozás: A bor erős terméskorlátozással, fenntartható gazdálkodással készül mindenféle adalék nélkül. A napsütéses órák magas száma és a csapadékmentes tenyészidőszak lehetővé tette, hogy a szőlőt sokáig a tőkén hagyják, majd szüret után a napon tovább szárították a szemeket. A bor 12 hónapot töltött 2 éves francia tölgyhordóban.
Származás: Argentina borászatának origójában, Mendozában található az ültetvény. Az 1998-ban alapított Achaval-Ferrer egy baráti csapat, amely nagyszerű borokról álmodott. Az Achaval Ferrer egyben gyönyörű helyeken található régi szőlőültetvények gyűjteménye is. Elkötelezettek a terroirt kifejező borok előállítása iránt. Az alacsony hozamok lehetővé teszik, hogy a szőlőültetvények kifejezzék személyiségüket a szőlőben. Az alacsony beavatkozású borkészítés lehetővé teszi, hogy a szőlő a palackban teljes mértékben kifejezze a dűlőt.
Fogyasztás: 18 fok körül fogyasszuk. Jól illik desszertek mellé, melyek erdei gyümölccsel, csipkebogyólekvárral vagy étcsokoládéval készültek.